Ε.Ρ.Τ

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Μωρά Στη Φωτιά - ΔισκογραφίαΒιογραφικό:
Το 1985 τρεις φίλοι από τη Βέροια σχηματίζουν τους "Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας". Είναι οι Στέλιος Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ στο τραγούδι και το μπάσο, Γιώργος Παπαϊωάννου στα τύμπανα και ο "Μπάννυ" Δημήτρης Βασιλειάδης στην κιθάρα. Ένα χρόνο αργότερα ο Μπάννυ φεύγει φαντάρος και αντικαθίσταται από τον Παύλο Παυλίδη, που έφυγε απο το συγκρότημα το 1989 και το 1994 έκανε τα Ξύλινα Σπαθιά, στο νεμπούτο άλμπουμ των οποίων εμφανίζονται 4 τραγούδια του Σ. Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ - Μωρά στη Φωτιά, ακυκλοφόρητα ακόμα τότε, χωρίς την άδειά του.
Στις αρχές του 1986 αφήνουν τη Βέροια για τη Θεσσαλονίκη. Με καινούργιο όνομα η "Λεγεώνα των Ξένων" παίζουν το ίδιο καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Μετά από μια ιδέα του Γιώργου Παπαϊωάννου αλλάζουν οριστικά το όνομά τους σε "Μωρά στη Φωτιά", από το τραγούδι του Βrian Eno, "My baby is on fire". Mε το όνομα "Μωρά στη Φωτιά" ηχογραφούν τον Οκτώβριο του 1987 το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους που περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Στέλιου Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ ("Κάτω στην πόλη", "Σκυλίσια μέρα", "Αδέρφια στην Κόλαση", "Ηρωϊνη", "Παυσίπονο", "Μανιφέστο", "Υποσχέσεις", "Το Παιχνίδι") και μια διασκευή του Βrian Eno, το "Third Uncle" σε στίχους του Στέλιου Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ. Από την άνοιξη του 1988 τα ''Μωρά στη Φωτιά" παρουσιάζουν στις συναυλίες τους καινούργια τραγούδια όπως "Αδρεναλίνη", "Σαλονίκη (Μόνος σου ξανά)", "Βαβυλωνία", "Γυναίκα", "Άνθρωπος Ελέφαντας", ''Φωλιά του Κούκου", "Θεατρίνοι" κ.ά (στίχοι/ μουσική: Στέλιος Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ) .
Την Άνοιξη του 1989 στα "Μωρά στη Φωτιά" απομένουν τα δύο βασικά μέλη Στέλιος Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ και Γιώργος Παπαϊωάννου πλαισιωμένοι από καινούργιους μουσικούς.
Για διάφορους λόγους η συνεργασία του γκρουπ με κάποια δισκογραφική εταιρεία εκείνη την περίοδο είναι "αδύνατη". Εν τω μεταξύ τέσσερα από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια των "Μωρά στη Φωτιά" ("Αδρεναλίνη", "Γυναίκα" (Καβαλάρης του Τρόμου), "Σαλονίκη" (Ερώτηση Κλειδί - Ξεσσαλονίκη) εμφανίζονται στο ντεμπούτο άλμπουμ ενός άλλου συγκροτήματος: Ξύλινα Σπαθιά, (Αno-Kato Records) κυρίως όσον αφορά το μουσικό μέρος των τραγουδιών, χωρίς την άδεια του Σ. Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ και χωρίς την αναγραφή του ονόματός του στη σύνθεση.
Ήδη από το 1991 η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη δισκογραφική προσπάθεια του συγκροτήματος ''Μωρά στη Φωτιά" είναι εμφανής και κορυφώνεται στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του ΄95 στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Συκεών, το οποίο κατακλύζεται από κόσμο.
Παρόλα αυτά θα χρειαστεί να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια ώσπου ο δεύτερος δίσκος '"Θεατρίνοι" να γίνει πραγματικότητα με την ετικέτα της Lazy Dog (Oκτώβριος 1999). Η νέα σύνθεση της μπάντας είναι: Στέλιος Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ (φωνή + μπάσο + σύνθεση + στίχοι), Θ. Ζαχαρόπουλος (τύμπανα), Θ. Νάτσικας (κιθάρα), Αχιλλέας Τσιτούρας (πλήκτρα). Σ΄ αυτό το δίσκο περιλαμβάνονται και τρεις ξεχωριστές μελοποιήσεις στα ποιήματα ''Ο Χαμαιλέων" (του Οδυσσέα Ελύτη), "Θεατρίνοι" (του Γιώργου Σεφέρη) και "Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο" (του Κώστα Καρυωτάκη).
Η υποδοχή που επιφυλάσσει το κοινό του συγκροτήματος στις συναυλίες που δίνουν αυτήν την περίοδο, όπως αυτή το Φεβρουάριο του 2000 στο Αν Club είναι περισσότερο από ενθουσιώδης, ενώ το συγκρότημα δίνει εκρηκτικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Τον Ιούνιο του 2004 ο Σ. Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ δημιουργεί το label ''Baby records" και το Φεβρουάριο του 2005 κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ", όπου γίνεται δυνατή και η ηχογράφηση του τραγουδιού "Αδρεναλίνη" μετά από 17 χρόνια, εφόσον έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα πνευματικής ιδιοκτησίας για τα 4 τραγούδια του συνθέτη - στιχουργού και τραγουδιστή του συγκροτήματος Σ. Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ. Με πλούσιες ενορχηστρώσεις (βιολί, κοντραμπάσο, κρουστά, ακορντεόν, scratches) αλλά με δυνατό μελωδικό ήχο, τραγούδια όπως "Γκρίζο background", "Στο Δρόμο", ''Είδωλα", "Ταξίδι", "Χάρτινα Λουλούδια" κ.α. δημιουργούν ένα μαγευτικό κόσμο.
Η σύνθεση του γκρούπ σ΄ αυτό το δίσκο αλλά και στις συναυλίες είναι:
Στέλιος Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ (φωνή)
Βαγγέλης Νοτόπουλος (μπάσο)
Ηλίας Πετρίδης (πλήκτρα)
Δημήτρης Ζήκας (τύμπανα)
Γιώργος Βασίλας (κιθάρα)
Τον Νοέμβριο του 2007 τη θέση του Δημήτρη Ζήκα στα τύμπανα παίρνει ο Πασχάλης Ιγνατιάδης.
Τη νέα 7μελή σύνθεση των Μωρών στη Φωτιά συμπληρώνουν ο Μενέλαος Καραγιάννης στο τρομπόνι και ο Νίκος Νικολαΐδης στην τρομπέτα.


site:
http://www.morastifotia.gr


Μωρά Στη Φωτιά (Ano Kato records-1989)
[front.png]

Tracklist:
1. Κάτω στην πόλη

2. Σκυλίσια μέρα
3. Αδέλφια στην κόλαση
4. Ηρωίνη
5. Το παυσίπονο
6. Μανιφέστο
7. Υποσχέσεις
8. Το παιχνίδι
9. Third Uncle

Θεατρίνοι (Lazy Dog records-1999)

[big+front.jpg]

Tracklist:
1. Διλήμματα
2. Γυναίκα
3. Άνθρωπος ελέφαντας
4. Μόνος σου ξανά
5. Θεατρίνοι Μ.Α.
6. Βαβυλωνία
7. Ο χαμαιλέων
8. Η φωλιά του κούκου
9. Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο
10. Funk πάθη
11. Ανδρείκελα
12. Ο ηλεκτρονικός άνθρωπος ελέφαντας

Στο Δρόμο (Baby records-2005)


[sto+dromo+front.jpg]

Tracklist:
1. Αδρεναλίνη
2. Πήδα προτού να κοιτάξεις
3. Στο δρόμο
4. Πόσο κοντά είναι η Ασία;
5. Δον Κιχώτες
6. Γκρίζο Background
7. Τα Είδωλα
8. Το ταξίδι
9. Τατουάζ
10. Χάρτινα λουλούδια
11. Αποτυχημένο παιδί

20 Χρόνια 2 cd (live Baby records-2008)


[20+xronia+front.JPG]

Tracklist:
CD1
1. ΓΚΡΙΖΟ BACKGROUND
2. ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΙΑ
3. ΤΑΞΙΔΙ
4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
5. ΗΡΩΙΝΗ
6. ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ (Ποίηση Κώστα Καρυωτάκη)
7. ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
8. ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
9. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ
10. Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ (Ποίηση Οδυσσέα Ελύτη)
11. ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
12. ΣΑΛΟΝΙΚΗ (Μόνος σου ξανά)

CD2
1. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
2. ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ
3. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
4. ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ Μ.Α. (Ποίηση Γιώργου Σεφέρη)
5. FUNK ΠΑΘΗ
6. ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
7. ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
8. ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ
9. Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ
10. ΓΥΝΑΙΚΑ
11. ΠΗΔΑ ΠΡΟΤΟΥ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
12. ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΜΕΡΑ

1 σχόλιο:

 1. Download Link:
  http://rapidshare.com/files/258722263/Mwra_sth_fwtia_1988_.rar

  http://rapidshare.com/files/258722266/Theatrinoi_1999_.rar

  http://rapidshare.com/files/258722267/sto_dromo_2005_.rar

  http://rapidshare.com/files/258714277/20_xronia_Mwra_sth_fwtia__live_2008_.rar

  ΑπάντησηΔιαγραφή