Ε.Ρ.Τ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Trendy Hooliguns



Oι TRENDY HOOLIGUNS είναι ένα φρέσκο μουσικό πολυδιάστατο θορυβώδες σχήμα με εμφανή σατυρική κατεύθυνση που αποτελείται από πέντε μέλη (φωνητικά, δύο κιθάρες, μπάσο και drums). Έκανε τα πρώτα του βήματα λαμβάνοντας μέρος στο μουσικό διαγωνισμό MAD FOR BANDS CONTEST 2006 όπου και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση με το τραγούδι ΄΄η ανάσα μου΄΄ το οποίο εμπεριέχεται στην επίσημη συλλογή του διαγωνισμού που κυκλοφόρησε από το περιοδικό Free τον Αύγουστο του 2007.
Το πρώτο τους cd με τίτλο «ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2008 από την ALPHA RECORDS με συμμετοχές από το ΠΛΟΚΑΜΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ και από τον raper TUS. Έχουν συμμετάσχει στο cd του Πλοκαμιού του καρχαρία «the thurd» που κυκλοφόρησε από την atlantis records 2008 αλλά και στην ροκ συλλογή «Όλοι σας και μόνοι μας» από την alpha records 2009. Tον Ιούνιο του 2009 συμμετείχαν στο τραγούδι με τίτλο «Το ‘χασα» στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του TUS με τίτλο ”Looney TUS” που κυκλοφόρησε σε όλα τα δισκοπωλεία από την Lyra/Panvox. Επίσης έχουν κυκλοφορήσει σε μορφή free download από την ιστοσελίδα τους www.trendyhooliguns.gr 3 ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές με τίτλους “βόλιουμ έξι” (2008), tus vs trendy hooliguns 0% (2009) και “τα πεταμένα” (2010), τις οποίες κατέβασαν πάνω από 30.000 άτομα.
Οι TRENDY HOOLIGUNS έχουν συμμετάσχει σε festival όπως ROCK HARD ”GREEK GOD’S OF METAL” FESTIVAL 2009, METAL HEALING 2008, ATHENS TUNING SHOW 2007, MAD AWARDS 2007, AGREENIOFEST 2010, ANORIMO FEST 2010, JAMMIN G FEST 2010 κ.ά καθώς επίσης έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα σε μαγαζιά όπως το ΣΦΕΝΤΟΝΑ, GAGARIN, FUZZ CLUB, ΟΞΥΓΟΝΟ, SIN CITY, EIGHTBALL, ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, AN CLUB, RODEO, JASMIN, ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΥΡΜΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ κ.ά. με καλλιτέχνες όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπεμπέκος, Μιχάλης Κακέπης κ.ά αλλά και συγκροτήματα όπως Ημισκούμπρια, Ανώριμοι, Ρόδες, Αρτέμης-Ευθύμης, Rotting Christ, Hannibal, Psycochoke, Mωρά στη φωτιά, Ska Bangies, Suave Gap κ.ά. Επίσης έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και festival σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κάρπαθο, Γιάννενα, Αγρίνιο, Ναύπλιο κ.α.
Έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές σε εκπομπές του μουσικού καναλιού MAD TV (που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο youtube) με videoclip τραγουδιών από το «ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ» να προβάλλονται σε καθημερινή βάση. Έχουν εμφανιστεί επίσης με μεγάλη επιτυχία στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα” στον ANT1 ερμηνεύοντας το κομμάτι ”οι μπάτσοι είναι καλά παιδιά”. Παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη σεζόν 2009-10(που θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν) την εκπομπή “mind the hooliguns” στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του www.mindradio.gr όπου και αποτελεί μόνιμο χορηγό επικοινωνίας στις live εμφανίσεις τους. Έχουν συνεργαστεί με μορφή χορηγίας επικοινωνίας είτε συνεντεύξεων με πολλά περιοδικά (Rock Hard, Metal Hammer κ.α.) και e-magazines (e-rock.gr, metahead.gr, devilhorns.gr, tvxs.gr, myvibes.gr, troktiko.com κ.α.). Οι διαδικτυακοί τόποι που δραστηριοποιούνται έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα όπως
www.myspace.com/trendyhooliguns (210.000 views), www.facebook.com/trendyhooliguns (4.000 friends) καθώς επίσης και το κανάλι τους στο youtube (500.000 views). Όλα τα παραπάνω φαίνονται αναλυτικά στον διαδικτυακό τόπο της μπάντας www.trendyhooliguns.gr .
Αναμένεται η κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρομένου lp τους μέσα στο 2010 με τίτλο “Χωλέτρα” στο οποίο και συμμετέχουν ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια στο κομμάτι “είσαι τρελός”, οι Ανώριμοι στο τραγούδι “κακία βλακεία” καθώς επίσης και μια ιδιότυπη διασκευή του τραγουδιού “Ακροβατώ” του γνωστού τραγουδιστή Βαλάντη. Έχει κυκλοφορήσει από τον Ιούνιο του 2010 το promo videoclip του δίσκου “Χωλέτρα” με τίτλο “Ουάλα Ουάλα” το οποίο στις 3 εβδομάδες από το upload έφτασε στα 5.000 views. Το cd αυτό θα αποτελέσει την τέταρτη δισκογραφική προσπάθεια του τραγουδιστή του σχήματος ΣΕΞΠΥΡ (sony, legend) ο οποίος έχει πολυετή συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με το συγκρότημα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ.


Tο Ξύπνημα Των Χαζών (2009)



Tracklist:
1. Μωρή
2. Πιτσίνι
3. Τό 'χασα
4. Η Ανάσα Μου
5. Βιολέτα
6. Ψωμί Κρεμμμύδι
7. ...Είναι Καλά Παιδιά
8. Ζητάω Παρέα
9. Wanna Be Ganngster (Feat. TUS)
10. Peter Παν
11. Trendy Hooliguns
12. Άντε Ξεκουμπίδια
13. Άγχος
14. Είσαι Μια Πρόκα (Feat. Μαυρίλος)
15. Θα Σε Χτύσω Μέσα

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σταγόνες Καπνού - Είδα (1999)



Οι "Σταγόνες Καπνού" είναι ένα Αθηναϊκό γκρουπ που εδρεύει στο Πολύγωνο και αποτελείται από τους Μπάμπη Χινκιαμή φωνή, Μανόλη Τσάφο κιθάρα, Μιχάλη Γεωργιουδάκη μπάσο, Τάσo Χαλκίδη πλήκτρα, Μιχάλη Τσάφο κρουστά. Το σχήμα αυτό με την εξαίρεση του Τάσου Χαλκίδη βρίσκεται μαζί από το 1993. Με το όνομα "Homo Sapiens" έχουν κυκλοφορήσει ένα εφτάιντσο single με τρία κομμάτια, τα "Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό", "Ταχύς Κυνηγός", "Ραντεβού" και ένα cd με τίτλο "'Ονειρα και Εφιάλτες". 'Ενα τραγούδι, το "Κόκκινο" υπάρχει στη συλλογή "Rock'n Roll Βοήθειες Νο.2" και πολλά αλλά συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές των περιοδικών "Ποπ & Ροκ", "Audio" κ.α. Με την αλλαγή του ονόματος σε "Σταγόνες Καπνού" κυκλοφόρησαν ένα cd με τίτλο "Είδα" που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, όπου την παραγωγή έκανε μαζί με το γκρουπ ο Κώστας Παρίσης, κιθαρίστας των "Υπόγειων Ρευμάτων".


Είδα (1999)



Tracklist:
1. Είδα...
2. Ο Αδηφάγος Ουρανός
3. Παρακαλώ Αναμείνατε
4. Θολό Τοπίο
5. Πιστεύω
6. Θα Μείνω Εδώ
7. Για Πες...
8. Ο Βασιλιάς
9. Αν Σε Έβλεπα
10. Χωρίς Τίτλο


Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αχαΐρευτοι

Οι "Αχαΐρευτοι" είναι μια punk μπάντα που κινείται στο d.i.y. χώρο. Το 2011 κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο της demo με τίτλο "Επιτέλους Demo!".
"Μετά από 17 χρόνια πυρετώδους προετοιμασίας το πρώτο μας ντέμο είναι γεγονός. Φχαριστούμε τον Τόλη που μας ηχογράφησε αλλά πάνω απ' όλα που μας ανέχτηκε!"


Site:
http://axaireutoi.tk/

Επιτέλους Demo! (2011)



Tracklist:
1. Instro
2. Ποιος θα κληρωθεί
3. Πουτάνα αστυνομία
4. Πάρτυ στο ψυχιατρείο
5. Άτακτη επίθεση
6. Βρώμικες σκέψεις
7. Το αργό
8. Liberty Sucks!
9. Πού σκατά είσαι;
10. Για το στράτο
11. Κατα-δικαστές
12. 6 Δεκεμβρίου
13. Σκατά μες στο κεφάλι
14. Αντιλαλούν οι φυλακές (Μ.Βαμβακάρης)
15. Alcohol 'n' Roll

Συλλογές "Atlantis Records"

1st Year '04-'05 (2005)



Tracklist:
1. Κέρινοι και Ρεί - πρέπει να βγώ
2. Tommie Bouzianis - a little more
3. Ηχογλυκαιμία - ένα άσχημο όνειρο
4. Στίγμα '90 - underground ποντίκια
5. Καταραμένοι - μοναξιά
6. Πλοκάμι του καρχαρία - o Νικολάκης
7. Worms - ονειροβατώ
8. Στάθης Αρτινός - οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε
9. Ανώνυμος συγγραφέας - παλεύοντας με τον θάνατο
10. Τάκης Γραμμένος - αν θυμηθείς
11. Πλοκάμι του καρχαρία - chicken lover
12. Υποσυνείδητο - ένα τραγούδι για την χαρά μου
13. Κέρινοι και Ρεί - χειρότερο
14. Λήτης - νύχτα είναι θα περάσει
15. Tommie Bouzianis - hey Joe


Pure Rock (2005)



Tracklist:
1. Εγώ Δεν...(Αλλιώς mix) - ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE
2. Άγγελος - ΚΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΡΕΙ
3. Σαν Προσευχή - ΕΞΟΔΟΣ ΦΥΓΗΣ
4. Έξοδος Φυγής - ΣΚΙΑΣ ΦΩΣ
5. Ένα τραγούδι για τη Χαρά μου - ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ
6. Γι' αυτούς - ΑΣΩΤΟΙ
7. Όταν ο ήλιος πάψει ν΄ανατέλλει - ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ
8. Πες μου - ΚΤΙΡΙΟ 2
9. Στη λυσσασμένη τροχία - ΕΡΕΙΣΜΑ
10. Μια φωτογραφία σου & κάτι από σένα - ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ
11. Νυχτώνει - ΛΗΤΗΣ
12. Αν θυμηθείς - ΤΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
13. Καλίμπρα - ΧΡΟΝΟΦΥΓΑΔΕΣ
14. Μα δεν ξέρω - ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
15. Ντιρινίνι - ΠΛΟΚΑΜΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ



Pure Rock II (2006)




Tracklist:
1. Ασκοί Του Αιόλου - Όλα Είναι Απλά
2. Δωδέκατη Νύχτα - Μου Λείπεις
3. Το Πλοκάμι Του Καρχαρία - Μη Μιλάς
4. Αμόλα Καλούband - Kung Fu Master
5. Αντίπερα Όχθη - Να Με Προσέχεις
6. Έμμονο Γκρίζο - Στάσιμες Εικόνες
7. Πλέγμα - Να Με Προσέχεις
8. W.C. - Κρυμμένα Μυστικά
9. Resident Criminals - Κυκλώματα
10. Χριστίνα Μπράτουσκα - Που Νά 'σαι
11. Παράξενοι Ταξιδιώτες - Τώρα Μ' Αφήνεις
12. Τάκης Γραμμένος - Θάλασσα
13. Διονύσης Κοτσάκης - Ένα Τσιγάρο Απ' Τα Βαριά
14. Δημήτρης Δημητράκας - Ο Μπάμπης Ο Φλου
15. Ρίχτερ - Φευγάτος


Pure Rock III (2006)



Tracklist:
1. ΞΥΠΝΑ - Α.Τ.Μ.
2. ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΩ (HARDCORE MIX) - The Worms
3. ΝΑΡΚΗ - Μέδουσα
4. ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - Αγρυπνοι Φρουροι
5. ΣΑΝ ΣΩΠΑΙΝΩ - Στάθης Αρτινός
6. ΡΙΑΛΙΑ - Στίγμα 90
7. ΘΡΑΚΙΟΤΙΚΟ - Χριστόφορος Κροκίδης
8. TOTAL EGLIPSE - Ελένη Νταουντάκη
9. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - Δημήτρης Κοντολέων
10. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - Folder
11. ROSES - Παράξενοι Ταξιδιώτες
12. ΠΕΦΤΩ - Μυστικά Μονοπάτια
13. ΟΡΚΟΣ - Μέντορες


Pure Rock 4 (2008)



Tracklist:
1. Ένοχες Σκέψεις - Είσαι ακόμα εδώ
2. Γυμνά Καλώδια - Δάκρυα στο χώμα
3. Μικρές Αλήθειες - Μικρές Αλήθειες
4. Όνυξ - Δεν είμαι εδώ
5. Αλκυονίδες Μέρες - Λίγη Φύση
6. Ste-Fighters - Πέντε και να καίει
7. Ρίχτερ - Τύψεις
8. Silence - Cries
9. Παναγιώτης Αγγελόπουλος - Κοιτάζοντας την βροχή
10. Διονύσης Φαρμάκης - Τίποτα
11. Νετρίνο - Τα χαραγμένα σχέδια
12. Δημήτρης Ταυρίδης - Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα
13. Morsimon - Ιστός της αράχνης

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Fundracar - Πλακώσου (2011)



 Το συγκρότημα "Fundracar" είναι μια 8-μελής πολυπολιτισμική reggae κολεκτίβα σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funky αισθητική. Στίχοι που περιγράφουν καταστάσεις με μια σουρεαλιστική προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας. Δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθηνά και ήδη έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς reggae σκηνής όπως οι Groundation, Alpha Blondy, Capleton, Gentleman, Dub Incorporation, κ.α.

Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (reggae - dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτυ για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο single (Andromeda- 2008, Kali Kali- 2010), ενώ το πολυ-αναμενόμενο album τους mε τίτλο "Πλακώσου" κυκλοφόρήσε το καλοκαίρι του 2011 από τη Renegade Records.


Myspace:
http://www.myspace.com/fundracar2007

Site: http://fundracar.com/

 Πλακώσου (2011)



Tracklist:
1. Χαμηλώνει ο φωτισμός
2. Της γης τα τέρατα
3. Όλοι τα ίδια λένα
4. Πολλές φορές
5. Ανδρομέδα
6. Kali Kali ft KOMLAN [DUB INC]
7. ΑΧΑΟΥ
8. Αμανιτας
9. Party
10. Το ξέρω θέλεις κι εσύ
11. OBI-WAN KENOBI
12. Μπάτσοι & ναρκωτικά ft MOCA JUNIORS & SADACORE [FLOWJOB]
13. Άνθρωπε

                                                                                                                          

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Διαφυγόν Κέρδος





 



Το ερασιτεχνικό κουϊντέτο μουσικής δωματίου, "Διαφυγόν Κέρδος", γεννήθηκε στο προαύλιο της Βαρβακείου Π.Σ. το 1978. Η μαμά του και ο μπαμπάς του το εγκατέλειψαν νωρίς, με αποτέλεσμα η βάπτισή του να γίνει ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια (1986). Χάρη στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για καθετί ποιοτικό, αλλά και στην έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού κουμπάρων, το Δ.Κ. καταφέρνει ως σήμερα να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως η σταθερή στήριξη από την πολυεθνική εταιρεία Ekfygon Perdos Productions καθώς και από το εντευκτήριον, "Το Πικέ", καταδίκασαν το γκρουπίδιο αυτό σε συνεχή ύπαρξη. Ο πρώτος τους LP δίσκος, με γενικό τίτλο "Εκφεύγω γιατί πέρδομαι", αναμένεται να κυκλοφορήσει την αμέσως επόμενη 20ετία.

Το ρεπερτόριο περιέχει διασκευές που διατρέχουν όλο το φάσμα του rock'n'roll από τα '60s έως σήμερα και πρωτότυπες συνθέσεις με ελληνικό στίχο. Ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ έχουν γίνει σε γνωστά live club (AFTER DARK, GAGARIN, LAZY, ΑΝ, MISSION, PIQUE, JAZZ, RITZ, MIKE'S IRISH BAR, RODEΟ, ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ) καθώς και σε ανοιχτές συναυλίες (Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, FIX Πατησίων, Πλατεία Αμαρουσίου, Ανοικτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου, κλπ.)

Το σχήμα απαρτίζουν οι: Ν.Π. (πολλές φωνές), Γ.Π. (κιθάρες, πλήκτρα, φωνές), Θ.Π. (τύμπανα, συνοπτικές διαδικασίες), Ν.Τ. (κιθάρες, φωνές), I.K. (μπάσσο).


Site: http://www.diafygonkerdos.gr/

Μyspace: http://www.myspace.com/diafygonkerdos
                    
 
 
Είναι Δύσκολο Το Εύκολο Κέρδος (2005/single)
 
    
 
Tracklist:
1. Είναι Δύσκολο Το Εύκολο Κέρδος
 
 Ο Λύκος (1995/single)
 
            
 
 Tracklist:
1. Ο Λύκος
 
Bonus

1. Police car
Νοέμβρης 2001, ηχογράφηση πρόβας, διασκευή σε κομμάτι των Deviants.

2. Teenage head
Νοέμβρης 2001, ηχογράφηση πρόβας, διασκευή σε κομμάτι των Flamin' Groovies.

3. I had too much to dream last night
Νοέμβρης 2002, ηχογράφηση πρόβας, διασκευή σε κομμάτι των Electric Prunes

4. Goo Goo Muck
Οκτώβρης 2003, live στο Mike's Irish Bar, διασκευή σε old times classic κατά Cramps.

5. Natural fact
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Mooney Suzuki.

6. I'm five years ahead of my time
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Third Bardo.

7. The side I'll never show
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Dream Syndicate.

8. Love has no time
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Miracle Workers.